Понад 900 шкіл Донбасу не змогли прийняти учнів

Водночас навчальний рік почався у дітей у звільнених містах.

Джерело: Відомості

Через бойові дії 1 вересня не змогли прийняти учнів більше 900 шкіл на Донбасі. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО, полковник Андрій Лисенко, передає УНН.

За словами Лисенка, це означає, що близько 10 тисяч українських учнів не зможуть сьогодні розпочати навчальний рік. Водночас навчальний рік почався у дітей у звільнених містах.

«Окрім того, військові Державної спеціальної служби транспорту України до Дня знань подарували дітям Слов’янська оновлені школи. Лише за три тижні військовики з 1 об’єднаного загону, який дислокується на Львівщині відновили зруйновані бойовиками три школи та дитсадок (ЗОСШ №16, ЗОСШ №10, ЗОСШ №6 та дитячий садок №30)», — повідомив Лисенко.

За словами речника ІАЦ РНБО військові відновили фасади, відремонтували пошкоджені приміщення, замінили двері, вікна та склопакети, а також привели в порядок зовнішній вигляд пошкоджених бандитами шкільних будівель.

Військовослужбовці власноруч зробили для школярів патріотичні стенди з державною символікою, віршами та висловами українських письменників. У відновлених школах свої перші уроки сьогодні відвідали сьогодні понад 200 першокласників Слов’янська.

Loading...