Силовики в Іловайську не здаватимуть зброю терористам

"В районі Іловайська як і в самому Іловайську сьогодні відбуваються маневрування наших військ", - заявив Лисенко.

Джерело: Відомості

Сили антитерористичної операції, які знаходяться в Іловайську, відмовилися здавати зброю бойовикам заради надання їх коридору для відступу.

Про це у п'ятницю 29 серпня на брифінгу заявив представник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко.

"В районі Іловайська як і в самому Іловайську сьогодні відбуваються маневрування наших військ", - заявив Лисенко.

Він зазначив, що українським військовим не наданий жодний коридор для відступу, про який сьогодні весь день говорили в ЗМІ.

"В яких би кольорах і квіточках не були ці гуманітарні коридори, про яких йде мова з боку РФ, а також інформаційних джерел терористичних угруповань, їх насправді немає. Зараз там тривають бої на знищення", - заявив Лисенко.

Також він додав, що Україна не готова здавати зброю і ставати на коліна перед агресором, пише newsru.ua

"Ми будемо битися до кінця і ми переможемо їх. Перемога обов'язково буде за нами", - закінчив Лисенко.

Українські сили АТО опинилися в оточенні в Іловайську "завдяки" російським найманцям, які використовують важке озброєння і бронетехніку.

Речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що ніяких гуманітарних коридорів для військових не існує.

"В яких би кольорах і квіточка не були ці гуманітарні коридори, про які йдеться з боку Російської Федерації і терористичних угруповань, їх насправді немає. Зараз там ідуть бої на знищення", - зауважив Лисенко.

Він також наголосив, що українські військові не здаватимуть зброї.

"Україна не готова здавати зброю і ставити на коліна перед агресором. Ми будемо битися до кінця. Ми здолаємо їх, і перемога буде за нами", - наголосив Лисенко.

Нагадаємо, в ніч проти п'ятниці 29 серпня на сайті президента РФ Володимира Путіна було оприлюднено заяву, в якій він заявив: "Я закликаю сили ополчення відкрити гуманітарний коридор для українських військовослужбовців, які опинилися в оточенні, для того, щоб уникнути безглуздих жертв, надати їм можливість безперешкодно вийти з району бойових дій, возз'єднатися зі своїми сім'ями, повернути їх матерям, дружинам і дітям, терміново надати медичну допомогу пораненим в результаті військової операції". 

Loading...