Російський «гумконвой» їде Україною без супроводу Червоного Хреста

Російський «гумконвой» їде Україною без супроводу Червоного Хреста

Про це йдеться у повідомлені ДПСУ.

Джерело: Відомості

Українська прикордонно-митна група заблокована в російському пункті пропуску «Донецьк», а рух колони з російською «гуманітарною» розпочато без супроводу представників Червоного Хреста та ігноруючи досягнуті домовленості щодо оформлення вантажу. Про це йдеться у повідомлені ДПСУ.

«З 14.00 до 21.00 (21 серпня в пункті пропуску «Донецьк» (РФ) на в’їзд в Україну українська сторона розпочала прикордонно-митне оформлення осіб, транспортних засобів першої частини колони гуманітарного вантажу. Всього оформлено 34 особи на 34 транспортних засобах. Загальна вага – 268 020 кг. Автомобілі завантажені на дві третини від можливості, середня вага вантажу на одне авто – 8 375 кг. Характер вантажу: продукти харчування – 32 автомобіля (гречана крупа, рис, цукор, вода), 2 автомобіля – з медичними виробами», - йдеться у повідомлені прикордонників.

«Проте МЗС РФ розповсюдило заяву про начебто затягування процесу оформлення вантажу українською стороною та заявило про самостійну доставку вантажу в Луганськ», — зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, щойно у РНБО наголосили, що рух колони було почато без супроводу та участі МКЧХ та в порушення всіх домовленостей між Україною та Росією щодо митного оформлення вантажів.

«Українська сторона запропонувала провести переговори між штабами України та Росії. Проте ці переговори не відбулися через непогодження російської сторони. Відповідальність за рух гуманітарної конвою територією, що контролюється терористами, повністю лежить на РФ. На даний момент у бік кордону поїхали ще 90 вантажівок, до яких не допустили ні представників Червоного Хреста, ні українських спеціалістів міжвідомчої групи», — наголосив речник інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

Loading...