Серед бойовиків, які воюють на Донбасі, частка українців складає 45%

Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.

Джерело: Відомості

На сьогоднішній день на Донбасі відзначається зниження питомої частини бойовиків з числа місцевого населення відносно загальної чисельності терористів. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає УНН.

«На сьогодні, за нашими оцінками, лише 40-45% бойовиків — громадяни України. Відповідно, решта — або найманці з Росії (серед яких і громадяни інших держав, які пройшли підготовку на території РФ), або військовослужбовці РФ. На тлі масового дезертирства з лав «ЛНР» і «ДНР» місцевих бойовиків, саме вони займають місце дезертирів.

Відповідно, при одночасному зменшенні території, контрольованої терористами, більш очевидною стає така підтримка бойовиків з боку Росії — не тільки особовим складом, а й технікою та озброєннями.

Але насправді ми не відзначаємо кардинального збільшення потоку зброї з РФ — він не набагато перевищує обсяги «допомоги», які терористи отримували від Москви в червні або липні», — зазначив Тимчук.

У той же час, за його словами, цілком очевидно, що Росія в найближчому майбутньому не припинить надавати потужну підтримку терористам на Донбасі.

Loading...