Сили АТО почали оточувати терористів у Горлівці та Луганську

Про це зазначив військовий експерт, журналіст видання Міноборони «Народна армія» Костянтин Машовець, котрий перебуває в зоні АТО.

Джерело: Відомості

Безпосередньо в районі Донецьк — Макіївка, окрім просування з південно-східного напрямку флангових груп Амвросіївського угруповання українських військ до околиць конгломерації, можна відзначити активні дії українських військ по директрисі Піски — Ясинувата. Про це зазначив військовий експерт, журналіст видання Міноборони «Народна армія» Костянтин Машовець, котрий перебуває в зоні АТО, передає УНН.

«Судячи з усього командування українських військ одночасно зі «стисненням» «бєсівського» лігва намірилося остаточно обкарнати донецьке угруповання терористів «під колобок», відсікаючи від нього Горлівський наріст. Вельми розумне починання — бо це забезпечує стійкість оперативних тилів підрозділів, що прорвалися до Дебальцево, та звужує докорінно оперативні можливості головорізів, що засіли безпосередньо в Горлівці.

Разом із тим Первомайсько-Стаханівська «група товаришів», згуртована перспективою стати «останніми» захисниками Алчевська, спробувала зобразити загрозу лівому флангу угрупованню українських військ, що зміцнилося у Дебальцевому (у зв'язку з підходом підкріплення з боку Красного Луча). Вийшло не зовсім тверезо, і після нетривалої вогневої дискусії з силами АТО із застосуванням мінометів і артилерії було вирішено, що «нєфіг сіпатися», на тому й заспокоїлися. Однак цих «затиснутих пацанів» все більше турбує наявність на західній і південно-західній околицях Луганська укріплених позицій АТО (Олександрівськ - Дзержинське - Розкішне - Георгіївка - Лутугине). Все це може дуже істотно ускладнити їм спілкування з «Луганським монархом в сержантських погонах», — зазначив експерт.

Loading...