Звільнено Авдіївку, йде зачистка Іловайська та звільнення Первомайська

Звільнено Авдіївку, йде зачистка Іловайська та звільнення Первомайська

Наразі розпочато зачистку міст Іловайськ, і проводиться операція зі звільнення міста Первомайськ.

Джерело: Відомості

Минула ніч для сил АТО пройшла без втрат. Про це повідомили у прес-центрі АТО.

За повідомленням, вчора, 29 липня від російських найманців було звільнено населений пункт Авдіївка Донецької області. Наразі розпочато зачистку міст Іловайськ, і проводиться операція зі звільнення міста Первомайськ.

«Окремі групи маргіналів намагаються втримати підконтрольні ділянки ДКУ з метою отримання безперешкодного надходження військової техніки, озброєння та боєприпасів з території Російської Федерації», — додали представники АТО.

«Сили АТО під час визволення населених пунктів свідомо не застосовують усі наявні можливості вогневого ураження.

«Не використовується важка техніка, артилерія та авіація. Звичайно, важка зброя значно спростила б проведення військових операцій зі звільнення міст та сіл. Про те це могло б привести до жертв серед мирного населення. Українська армія не може цього допустити. Воїни Збройних Сил України свідомо ідуть на ризик заради того щоб врятувати життя дітей, жінок, та простих громадян держави», — зазначили у прес-центрі.

«Успішне просування сил АТО викликає паніку у терористів. Розуміючи, що програють, вони намагаються застосовувати фашистську тактику «випаленої землі», та терору проти мирного населення, щоб знизити опір місцевих мешканців», — додали у прес-центрі АТО.

Loading...