Сили АТО зачистили Лисичанськ від терористів

Повним ходом йдуть роботи з пошуку залишків зброї і боєприпасів, обстеження та розмінування житлових приміщень та об’єктів інфраструктури міста.

Джерело: Відомості

Лисичанськ під контролем батальйону територіальної оборони, ведуться роботи з розмінування міста

За оперативними даними групи "Інформаційний спротив", станом на 16.00 сили антитерористичної операції повністю зачистили від терористів Лисичанськ. Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Місто передане під контроль бійців батальйону територіальної оборони", - відзначив він. Крім того, Тимчук повідомив, що з боку Росії тричі проведено обстріл інженерної переправи поблизу н.п. Кожевня Донецької області. Також з боку Росії двічі проведено обстріл позицій сил АТО поблизу н.п. Дяково Луганської області, пише newsru.ua

"Обстріл проведено з артилерії і мінометів", - інформує він. За даними Тимчука, група терористів напала на блокпост сил АТО поблизу н.п. Степанівка Донецької області.

"Напад відбито. Частина терористів знищена", - повідомив він.

Також бойовики обстріляли блокпост сил АТО біля н.п. Велика Тарасівка і двічі – блокпост біля н.п. Піски поблизу Донецька. Обстріл проведено з мінометів.

За даними спікера Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрія Лисенка, у нещодавно звільненому від незаконних збройних формувань Лисичанську Луганської області знайшли тяжко пораненого офіцера Нацгвардії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

''При обстеженні місцевої лікарні знайдено тяжко пораненого офіцера військової частини Національної гвардії України'', - сказав Лисенко на брифінгу, додавши, що зараз він доставлений до Дніпропетровської клінічної лікарні.

Також повним ходом йдуть роботи з пошуку залишків зброї і боєприпасів, обстеження та розмінування житлових приміщень та об'єктів інфраструктури міста. Розпочато роботу з місцевим населенням, складаються плани відновлення об'єктів життєзабезпечення, робиться розрахунок необхідних для цього ресурсів.

Як повідомлялося, 24 липня українські Збройні сили звільнили Лисичанськ від бойовиків і пізно ввечері підняли прапор над міською радою Лисичанська. 

Loading...