Яценюк пояснив, чому пішов у відставку

З його слів, у нього не було жодного іншого варіанту.

Джерело: Відомості

Прем'єр міністр України Арсеній Яценюк розповів, що змусило його піти у відставку. Про це та про власні переживання з цього приводу він написав у Facebook, інформує Телевізійна служба новин.

"Те, що сьогодні не проголосовані закони і нічим платити солдату, міліціонеру, лікарю, вчителю, немає за що купити рушницю, немає чим заправити БТР, те, що сьогодні не прийнято рішення, щоб заповнити українські газосховища, щоб дати можливість перезимувати, щоб накінець звільнитися від російської газової залежності, - це є неприпустимо", - каже Яценюк.

"В цій ситуації які є варіанти в Уряду? Так як у нас є парламентсько-президентська республіка, є перший варіант. Розпалася одна коаліція – прем'єр-міністр розпочинає процедуру формування нової. Що це означає? Це значить, що прем'єр повинен узяти в коаліцію комуністів і "Регіонів". Я це не зроблю за жодних обставин", - наголошує Яценюк.

"Є другий варіант. У тому разі, якщо немає нової коаліції, а чинна коаліція в парламентсько-президентській республіці розпалася, Уряд і прем'єр-міністр зобов'язані подати у відставку. Я заявляю про відставку у зв'язку з розпадом коаліції і блокуванням урядових ініціатив", - додав політик.

Водночас глава уряду наголосив, що тепер у політичній кризі, яка настала в Україні, передусім виграла Росія, яка тепер "буде банкувати". "За що мені найбільше боляче? За те, що зараз аплодисменти в Держдумі РФ. От хто зараз виграв. От хто сьогодні святкує. І от хто сьогодні буде банкувати", - додає він.

Loading...