Росія погрожує арештами українським військовим за "стрільбу по мирному населенню сходу"

Слідчий комітет Російської Федерації звинувачує понад 40 українських військових у стрільбі по мирних жителях на сході України.

Джерело: Відомості
Про це 24 липня на розширеному засіданні колегії СК РФ у Петербурзі заявив керівник комітету Олександр Бастрикін.

"Ми активно працюємо над установленням конкретних виконавців військових злочинів проти людяності, порушення правил ведення воєнних дій. Нам відомі імена понад 40 військовослужбовців середньої ланки, які здійснювали обстріл мирних кварталів в Україні", – заявив він.

Бастрикін повідомив, що найближчим часом у рамках порушених кримінальних справ щодо подій в Україні планують нові затримання.

"Скоро будуть нові затримані, нові арештовані", – заявив російський чиновник.

"Ми дістанемо кожного, наше управління буде працювати, поки кожен із тих, хто має стосунок до загибелі мирного населення й порушення норм міжнародного права, не понесе заслужене покарання", – пригрозив Бастрикін.

Як відомо, влада України неодноразово заявляла, що українські військові не стріляють у мирних жителів і не обстрілюють житлові квартали. В той же час проросійські терористи обстрілюють населені пункти, створюючи «картинку» для російських ЗМІ, які повідомляють про нібито вбивства українськими силовиками мирних мешканців.

Loading...