Порошенко впроваджуватиме реформи за допомоги новоствореної Національної ради реформ

Порошенко впроваджуватиме реформи за допомоги новоствореної Національної ради реформ

Президент Петро Порошенко підписав указ про створення Національної ради реформ для впровадження в Україні єдиної державної політики реформ та їх реалізації.

Джерело: Відомості
 

Також створюється Дорадча рада реформ, як консультативно-дорадчий орган при президентові, - повідомляє прес-служба президента України.

Крім того, створюється Виконавчий комітет реформ як допоміжний орган, основним завданням якого є підготовка пропозицій щодо стратегічного планування реформ, їх узгодженого впровадження та моніторинг реалізації реформ.

Відповідно до указу Порошенка, головою Національної ради реформ є президент, до складу Ради реформ входять спікер Верховної Ради, прем’єр та інші міністри, голова Нацбанку, голови комітетів парламенту, чотири представники від громадських об'єднань.

До складу Виконавчого комітету реформ входять: заступник глави Адміністрації президента, до відання якого віднесені питання здійснення реформ, та представник президента в уряді.

Також до комітету увійдуть за пропозицією прем’єра дві особи, та за пропозицією спікера та голови Нацбанку по одній особі.

Дмитра Шимківа Порошенко призначив директором Виконавчого комітету реформ. За дорученням Порошенка, Шимків повинен розробити проекти положень щодо діяльності нових органів реформ.

Також Виконавчому комітету реформ у тримісячний строк після затвердження персонального складу доручається підготувати проект Стратегії сталого розвитку України на період до 2020 року.

Loading...