Частина "терористів-мінерів" дзвонили із зони АТО

Кожен дзвінок вартував державі 30 тисяч.

Джерело: Відомості

Аноніми, які повідомляють про мінування у Києві об’єктів громадського користування, намагаються посіяти паніку в столиці, дехто з них телефонує зі сходу країни.

Про це йдеться в заяві прокурора Києва Сергія Юлдашева, яку поширила прес-служба столичної прокуратури, як передає "Українська правда"

"Минулого тижня до органів внутрішніх справ надійшло 36 анонімних повідомлень про замінування адміністративних будівель, телеканалів, вокзалів, торгово-розважальних центрів тощо. Зокрема, на вихідних в столичну міліцію надійшло 13 анонімних дзвінків", - констатував він.

"Деякі з цих "жартівників" телефонували з зони АТО. Зокрема, два телефонних дзвінка надійшли з Луганської області", - повідомив прокурор Києва.

"Вочевидь, хтось намагається посіяти паніку в столиці, дезорганізувати роботу правоохоронних органів, розпорошити сили. Але я б просив Вас зберігати спокій. Запевняю, кожен такий випадок ретельно розслідується", - заявив він.

Юлдашев наголосив, що санкцією статті 259 КК України (Заздалегідь неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) передбачено покарання від 2 до 7 років позбавлення волі.

"Крім того, з винних осіб буде стягнуто збитки, які вони завдали державі у зв’язку з необхідністю реагувати на подібні заяви. Для довідки: кожен виклик на хибне мінування обходиться державі приблизно у 30 тисяч гривень", - заявив прокурор столиці.

Він зазначив, що одного з анонімів, який під час інавгурації президента Петра Порошенка "замінував" Верховну Раду та залізничний вокзал, вже вдалося встановити та затримати. Зараз триває слідство, встановлюють мотиви та обставини вчинення злочину.

"Не маю сумніву, що і теперішніх "мінерів" буде знайдено. "Жартівникам" не вдасться уникнути відповідальності. Це лише питання часу", - запевнив Юлдашев.

Loading...