ЗМІ: На Донбасі проти терористів почали воювати партизани з місцевих

Терористи звертають увагу на деякі незвичайні риси в поведінці нового противника, припускаючи, що в партизанських формуваннях беруть участь місцеві жителі.

Джерело: Відомості

Волонтери з прослуховування закритих каналів інтернет-рації Zello, за якими терористи обмінюються інформацією повідомили, що на трасі Харків — Ростов з'явилася невідома група людей, що здійснюють партизанську діяльність проти бойовиків самопроголошеної Донецької народної республіки.

Про це у Фейсбуці написав журналіст Роман Бурко, повідомляє Цензор.НЕТ. За його словами, бойовики впадають в паніку, оскільки тільки за 7 червня від рук партизан вони втратили п'ять чоловік.

Терористи звертають увагу на деякі незвичайні риси в поведінці нового противника, припускаючи, що в партизанських формуваннях беруть участь місцеві жителі.

«Дії групи нальотчиків на блокпости ДНР добре злагоджені на місцевості і відбуваються без втрат серед нападників, — пише Бурко. — Тактика дій партизанської групи також не властива регулярним і новоутвореним формуванням Нацгвардії, Правого сектора і загонів територіальної оборони».

Журналіст також зазначає, що провівши аналіз повідомлень від місцевих жителів і волонтерів на сході України можна зробити висновок: «на Донбасі починають діяти самостійні партизанські осередки, які ведуть боротьбу з терористами і сепаратистами».

«Очевидно, це відбувається не від великої любові до України і не під патріотичними закликами, а на побутовому рівні. Так як постійне збільшення фактів репресій і мародерства по відношенню до місцевого населення з боку кадировських та інших проросійських бойовиків спричинило відповідну реакцію», — пише Бурко. 

Loading...