Путін потрапив до 100 найвпливовіших людей планети за версією Time

Путін потрапив до 100 найвпливовіших людей планети за версією Time

Американський журнал опублікував щорічний рейтинг.

Джерело: Відомості

У цей список потрапив, зокрема, президент Росії Володимир Путін, що опинився в категорії «уряд». Крім нього, туди ввійшли президенти США Барак Обама та Ірану Хасан Рухані, голова КНР Сі Цзіньпін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, інформує "Дождь". 

За традицією про кожного учасника списку невелику замітку для "Тайм" написав хтось із відомих постатей. Так, текст про Володимира Путіна під заголовком «Російський лідер, що випробовує Захід» написала екс-держсекретар США Мадлен Олбрайт. На її думку, «його ультранаціоналістичний інстинкт підняв його рейтинги, але це посилення впливу лише тимчасове».

Як вважає Олбрайт, приєднавши Крим, «Росія придбала територію, але втратила довіру». «Для декого Путін «виграв» Крим. Визнає він, що його перемога - «Піррова», чи спробує повторити її? Історія знає багатьох агресорів, тріумф яких тривав лише мить. А потім вони були переможені» , - резюмувала екс- держсекретар.

Найвпливовішими людьми в мистецтві назвали актора Метью Макконахі, режисерів Альфонса Куарона та Стіва Маккуїна, а також співачку Бейонсе.

Португальський футболіст Кріштіану Роналду став найвпливовішим спортсменом, а Папа Римський Франциск - релігійним діячем.

Звання найбільш впливового «активіста» удостоєний екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден.

Loading...