Бородатий терорист із Слов’янська розповів іноземному журналісту, що в Росії його розшукують

Бородатий терорист із Слов’янська розповів іноземному журналісту, що в Росії його розшукують

За словами Можаєва, він поїхав воювати в Україну, тому що в Росії його розшукує поліція за «спробу вбивства ножем».

Джерело: Відомості

Бойовик з Росії Олександр Можаєв приїхав в Україну воювати через націоналістичні погляди і запевняє, що ніколи не служив у ГРУ Росії і не воював у Грузії. Про це пише журналіст Time Саймон Шустер, який побував у полоні сепаратистів у Слов'янську і зміг поспілкуватися з бородатим бойовиком, якого проросійські бійці називають «Бабаєм». 

Під час інтерв'ю Можаєв показав свій паспорт, згідно з яким він приїхав воювати в Україну: спочатку в Крим, а потім на Донбас, — з Краснодарського краю. Його прописка вказує, що він мешкає в місті Білореченськ, передає ТСН.

За словами Можаєва, він поїхав воювати в Україну, тому що в Росії його розшукує поліція за «спробу вбивства ножем». Однак підкупити суддю грошей не було, тож він став найманцем.

Можаєв заперечує, що служив у ГРУ Росії. За словами «Бабая», він дійсно служив у російських збройних силах. Але пішов у запас в середині 90-х років. З того часу входив з «Вовчу сотню» козачків у рідному місті.

Участь в силовому захопленні Криму Можаєв не заперечує. За його словами, він поїхав влаштовувати заворушення на Донбасі «від нічого роботи» і через націоналістичні переконання.

«Ми сиділи і думали, що робити далі. Тоді ми вирішили відвоювати ще трохи споконвічно російських територій», — сказав «Бабай».

В Слов'янську російського бороданя-найманця найняв власник фабрики мила і самопроголошений «народний мер» В'ячеслав Пономарьов. Завдяки Можаєву і ще кільком бойовикам з Білорусі, Казахстану, Росії та інших колишніх країн СРСР, він влаштував заворушення в своєму місті. За словами Пономарьова, йому підкоряється 2500 бойовиків.  

Loading...