На Івано-Франківщині створено народне ополчення

Керівником «Народного ополчення Прикарпаття» обрано кадрового офіцера, полковника Сергія Хамчука.

Джерело: Відомості

В Івано-Франківській області зареєстрували громадську організацію «Народне ополчення Прикарпаття», передає УНН.

«Створено громадську організацію «Народне ополчення Прикарпаття» та розроблено її статут, яким передбачається можливість на добровільних засадах об’єднати усіх громадян області для того, щоб захистити територіальну цілісність, суверенітет нашої Вітчизни та забезпечити правопорядок на її теренах», — повідомив на установчій конференції зі створення народного ополчення голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко.

Він закликав керівників районів та міст області, голів сільських та селищних рад до кінця квітня цього року скликати загальні збори громадян для створення структур народного ополчення у кожному населеному пункті, а мешканців області – спільними зусиллями забезпечити громадський порядок та безпеку у регіоні.

Керівником «Народного ополчення Прикарпаття» обрано кадрового офіцера, полковника Сергія Хамчука.

Організація є не політичною, ніякої участі у виборах брати не може і не підпорядкована жодній політичній силі.

Як повідомив керівник «Народного ополчення Прикарпаття» Сергій Хамчук, основу організації становить штаб, який базуватиметься в Івано-Франківську. За його словами, область поділена на чотири округи – Івано-Франківський, Калуський, Коломийський, Надвірнянський, у кожному з яких будуть сформовані загони, що матимуть статус полків. У кожному районі, що входить в один із цих чотирьох округів, формуватимуть батальйони, а в кожному селі – групи ополчення.

Фінансову підтримку формуванню народного ополчення виділять із обласного цільового фонду, який створила для мобілізаційних потреб Івано-Франківська облрада.

Loading...