ГПУ розшукує Курченка за махінації зі скрапленим газом

Встановлено, що за наслідком таких оборудок населення не отримало 165 тис. тонн скрапленого газу на суму понад 1 млрд грн.

Джерело: Відомості

Генеральна прокуратура розпочала кримінальне провадження щодо оборудок зі скрапленим газом. У провадженні фігурують посадовців ряду державних підприємств, а також бізнесмен Сергій Курченко. Про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Олексій Денисюк.

Він повідомив, що ГПУ розпочала кримінальне провадження стосовно службових осіб, державних підприємств – виробників скрапленого газу, акціонерних товариств Укргазвидобування, Чорноморнафтогаз, Укрнафта та української аграрної біржі, які під виглядом реалізації газу для потреб населення умисно завищили обсяги реальних потреб у ньому, а утворені у такий спосіб надлишки газу, отримані ними за пільговими цінами, реалізовували вже за ринковими цінами власникам автозаправок. Встановлено, що за наслідком таких оборудок населення не отримало 165 тис. тонн скрапленого газу на суму понад 1 млрд грн.

«У цьому кримінальному провадженні ГПУ оголосила підозру голові спостережної ради ГК СЄПЕК Сергію Курченку, якого оголошено у розшук. Також у цій справі за рішенням судів обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою керівнику підприємства, через яке легалізовувались незаконно отримані гроші, а також керівника причетної до цих оборудок банківської установи», — сказав Денисюк.

Loading...