Харківська міськрада вимагає дозволити місцеві референдуми і увімкнути російське ТБ

Депутати просять забезпечити відновлення мовлення російських телеканалів.

Джерело: Відомості

Харківська міська рада у своєму зверненні вимагає від Верховної Ради прийняти закон про місцевий референдум. Дане звернення було прийнято на сесії міськради.

«Найважливіші питання суспільного життя територіальних громад мають бути винесені на місцевий референдум. Однак в існуючому правовому полі зробити це не видається можливим. Ми звертаємося до Верховної Ради України VII скликання з вимогою у першочерговому порядку прийняти закон про місцеві референдуми, який би чітко врегулював процедуру і визначив питання, які можуть виноситися на місцевий референдум, дозволив би реалізувати передбачений статтями 5 та 69 Конституції України право народу на волевиявлення», — йдеться у повідомленні.

Разом з тим, депутати просять забезпечити відновлення мовлення російських телеканалів. «Враховуючи думку харків’ян, звертаємося з проханням до народних депутатів вжити заходи, спрямовані на відновлення конституційних прав громадян на отримання інформації, і забезпечити відновлення мовлення російських телевізійних каналів. Прийняття даного рішення, серед іншого, зніме напругу на південному сході України», — йдеться у зверненні.

Депутати також засуджують «будь-яку агресію, спрямовану на захоплення адміністративних будівель, які забезпечують життєдіяльність територіальних громад».

«Ми за цілісну і недоторканну, суверенну, незалежну і демократичну Україну! Харківська міська рада закликає, щоб народні депутати України були єдині у своїх прагненнях, незважаючи на політичні погляди, об'єднали зусилля задля стабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, миру, злагоди, добробуту всіх громадян і враховували думку мільйонів жителів південного сходу України», — йдеться у повідомленні. 

Loading...