Під Києвом на трасі роблять блокпости та стягують БТРи

Під Києвом на трасі роблять блокпости та стягують БТРи

На пропускному пункті біля Борисполя місцеві жителі спорудили прямо на трасі невелику барикаду з бетонних блоків, мішків з піском і шин.

Джерело: Відомості

Блокпості з'явилися на в'їзді в м. Київ зі сторони Борисполя, у Вишневому та Кагарлику Київ оточують саморобними блокпостами, де чергують місцеві жителі разом з ДАІ.

Блокпості з'явилися на в'їзді в м. Київ зі сторони Борисполя, у Вишневому та Кагарлику Київ оточують саморобними блокпостами, де чергують місцеві жителі разом з ДАІ. На пропускному пункті біля Борисполя місцеві жителі спорудили прямо на трасі невелику барикаду з бетонних блоків, мішків з піском і шин. В результаті проїзд в дві смуги звузився до однієї. Тут же стоять БТР і вантажівка.

У вантажівці встановлені відеокамера і монітор - все, що тут відбувається, ретельно записується. Барикаду щодня охороняють два десятки міцних хлопців у бронежилетах та зі зброєю, пише newsru.ua

"Активісти застерігають: зброя зареєстрована. Напоготові у них зварені з великих цвяхів їжаки, які кріпляться один до одного мотузкою. Така конструкція стане у нагоді, якщо хтось надумає прорватися через блокпост", - пише видання.

"У разі тривоги достатньо п'яти секунд, щоб перекрити рух легковику. А від вантажівок і мікроавтобусів відразу виставимо їжаки. Є у нас і план дій у разі тривоги, але це секрет. Стояти ми готові хоч місяць, хоч три", - каже місцевий житель.

На блокпосту міліція чергує по 8 годин, а громадяни можуть і по 12. Серед них - колишні військові, афганці і навіть місцеві депутати. Завдання охоронців на блокпосту - видивитися на дорозі підозрілі авто, з номерами з Росії та східних регіонів. Якщо в салоні-кілька чоловіків, то їх зупиняють, просять показати документи і відкрити багажник. Ще під підозру відразу потрапляють надто перевантажені авто. Вчора через звужену дорогу на трасі утворилася тягучка в кілька кілометрів.

"Реагують по-різному, але ми нічого протизаконного не робимо. Сьогодні все спокійно. Видно, що люди зі свят повертаються, майже в кожній машині діти", - зазначає співробітник ДАІ.

В обласній ДАІ повідомили, що такі ж пости встановлені в Вишневому і Кагарлику. Жителі там теж чергують зі співробітниками ДАІ. "Випадків, щоб на постах затримали підозрілих людей або зброю, поки не було", - повідомив керівник прес-служби обласної міліції Микола Жукович.

16 квітня голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко заявив, що облаштовує бомбосховища.

Loading...