Через бездіяльність кримських самопризначенців півострів може лишитися без води

Через бездіяльність кримських самопризначенців півострів може лишитися без води

Русло каналу висихає, і зараз, через безвідповідальні дії тих людей, які представляють владу Криму, питання забезпечення Криму водою стає дуже складним.

Джерело: Відомості

Нова кримська влада може залишити півострів та жителів без дніпровської води через безвідповідальні дії нинішнього керівництва Криму. Так через те, що вони не обслуговують ту частину каналу, яка знаходиться на території Криму, вони зараз просто не в змозі подавати воду. На цей час русло каналу почало висихати і без негайного втручання забезпечення водою стає складним питанням.

Про це заявив на прес-конференції голова Херсонської ОДА Юрій Одарченко, передає Преса України.

«Каховський магістральний канал вже працює в плановому режимі, на його землях вже відбувається зрошення. Північнокримський канал — там ситуація дещо складніша. Тому що на сьогоднішній день та частина каналу, що знаходиться на території Криму, не обслуговується тими людьми, які називають себе кримською владою.

Навпаки, там відбувається захоплення технологічних споруд (каналу), і зараз вони просто не в змозі подавати воду в русло каналу. Русло каналу висихає, і зараз, через безвідповідальні дії тих людей, які представляють владу Криму, питання забезпечення Криму водою стає дуже складним», — повідомив Одарченко.

Також він нагадав, що зі сторони кримських споживачів води не укладено жодного договору про оплату води, проте «Ми ж, зі свого боку — як Херсонська область, так і держава, — зробили все, щоб цей канал експлуатувався. 19 березня була подача води у Північнокримський канал, було проведено технологічне замочування русла каналу, і вода подавалася в плановому режимі», — підкреслив Одарченко. 

Loading...