На Донеччині озброєні військові перестали приховувати, що вони з Росії

Їх підрозділ очолював російський офіцер — досить відомий Ігор Стрєлков, який представився «полковником ЗС РФ зі спецгрупи «Крим».

Джерело: Відомості

Вчора ввечері поблизу Дружківки Донецької області екстремісти блокували автоколону українських силовиків, не приховуючи при цьому, що вони російські військові. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

«Зокрема, група українських силовиків, що пересувалася у складі автоколони, в 22.30 була зупинена співробітниками ДАІ і тут же заблокована групою екстремістів кількістю до 500 чоловік. Як повідомляють емісари групи «Інформаційний Опір», у складі цієї групи перебували і російські військовослужбовці», — написав він.

За словами Тимчука, їх підрозділ очолював російський офіцер — досить відомий Ігор Стрєлков, який представився «полковником ЗС РФ зі спецгрупи «Крим». Інші військовослужбовці спецназу також прямо заявляли про свою приналежність до Збройних сил Росії.

Українські силовики пізніше були розблоковані.

«Варто відзначити, що раніше російські військовослужбовці намагалися приховати свою приналежність до ЗС Росії. Але відразу після вчорашнього підписання Москвою т.зв. Женевських угод вони почали «легалізуватися», хоча російська влада різко заперечує їх присутність на сході України», — наголосив Тимчук. 

Loading...