У Харкові відпустили під домашній арешт 16 сепаратистів, які захоплювали ОДА

Для 16 активістів суд змінив міру запобіжного заходу на домашній арешт. Решта затриманих залишатимуться під вартою.

Джерело: Відомості

Апеляційний суд Харківської області відпустив з-під варти під домашній арешт для 16 сепаратистів, які були затримані під час звільнення будівлі облдержадміністрації, повідомляє УНН з посиланням на представників прокуратури Харківської області.

За повідомленням, суд розглянув 57 апеляцій активістів Антимайдану на рішення про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Для 16 активістів суд змінив міру запобіжного заходу на домашній арешт. Решта затриманих залишатимуться під вартою.

Нагадаємо, у ніч на 8 квітня проросійські сепаратисти захопили будівлю Харківської ОДА. Вранці 8 квітня спецпідрозділ Національної гвардії України розблокував приміщення ОДА. Під час спецоперації затримали 65 осіб, у них була вилучена бойова та травматична зброя, а також 6 ящиків із «коктейлями Молотова».

Усім затриманим під час розблокування будівлі ОДА вручені письмові підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України (масові заворушення).

Протягом 9-11 квітня Київський районний суд Харкова розглянув справи 65 активістів та обрав для всіх міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Для 63 активістів суд визначив заставу в розмірі до 180 тис. грн. Для двох активістів — лідерів «Східного українського блоку» Єгора Логвинова та Сергія Юдаєва – застава визначена не була.

Loading...