У кримчан лишився один день, щоб підтвердити українське громадянство

Псевдо-кримська влада встановила строки до 18 квітня для українських громадян, щоб вони підтвердили своє українське громадянство. Однак у цьому процесі навмисне створюються надзвичайні перешкоди.

Джерело: Відомості

Самопроголошена кримська влада встановила строки до 18 квітня для українських громадян, щоб вони підтвердили своє українське громадянство, повідомляє УНН.

З цього приводу очільник Міністерства юстиції України Павло Петренко повідомив про те, що міністерство направляє скарги до низки міжнародних інституцій щодо масових порушень прав людини у Криму. За його словами, у зв’язку з діями окупантів та самопроголошеної влади в Криму міністерство звернулося з відповідними скаргами до Європейського комітету проти катувань, комісара з прав людини Ради Європи, Комітету ООН проти тортур, Верховного комісара ООН з прав людини та до Європейського суду з прав людини.

«У своїх зверненнях та скаргах ми підняли низку питань щодо масових порушень прав людини – майнових та особистих», — зазначив міністр.

Павло Петренко звернув увагу на факти примусового отримання російського громадянства, яке нині активно нав’язується українським громадянам в Криму.

«Псевдо-кримська влада встановила строки до 18 квітня для українських громадян, щоб вони підтвердили своє українське громадянство. Однак у цьому процесі навмисне створюються надзвичайні перешкоди», — зазначив він.

Міністр повідомив, що українська влада в зв’язку з наведеними фактами звернулася до Комісара з прав людини Ради Європи і подає доповнення до заяви «Україна проти Росії» до Європейського суду з прав людини.

«Після встановлення порушень на рівні судової інстанції всі постраждалі громадяни зможуть вимагати компенсацію з Російської Федерації у рамках конвенції про захист прав людини», — наголосив міністр.

Loading...