Резолюція Європарламенту: Україна має перспективу членства в ЄС

Резолюція Європарламенту: Україна має перспективу членства в ЄС

Україна має європейську перспективу і може подавати заяву на вступ до Євросоюзу, якщо дотримуватиметься принципів демократії.

Джерело: Відомості

Європарламент у своїй резолюції наголосив на тому, що Україна має перспективи членства в ЄС та може подавати відповідну заяву, якщо буде дотримуватися основних принципів демократії, пише УНН.

У тексті резолюції, прийнятої сьогодні, йдеться про те, що Україна та інші країни Східного партнерства, зокрема, Грузія та Молдова, мають європейську перспективу і можуть подавати заяву на вступ до Євросоюзу, якщо дотримуватимуться принципів демократії.

«Європарламент знову підкреслює, що угода про асоціацію з Україною та іншими країнами Східного партнерства не є кінцевою метою у відносинах з ЄС, і зазначає, що відповідно до статті 49 Договору про ЄС Грузія, Молдова і Україна, як будь-яка інша європейська держава, мають європейську перспективу і можуть подавати заяви про прийом в члени Союзу за умови, що вони дотримуються принципів демократії, поваги основних свобод і прав людини, прав меншин і забезпечують верховенство права», — йдеться у тексті резолюції, яку прийняв Європейський парламент в Страсбурзі. 

Loading...