Сепаратистів женуть геть із територій донецьких шахт

Від керівництва підприємств вони зажадали підпорядкування собі і припинення робіт з видобутку вугілля.

Джерело: Відомості

Лідер Незалежної профспілки гірників Донбасу Микола Волинко стверджує, що з боку сепаратистів ведуться інтенсивні спроби захоплення вуглевидобувних підприємств. Зокрема, за його словами, в ДП «Селидіввугілля», на шахтах «Новогродівська» та ім. Стаханова побували групи людей, що представилися членами так званої Донецької народної республіки, повідомляють «Новости Донбасса».

Від керівництва підприємств вони зажадали підпорядкування собі і припинення робіт з видобутку вугілля. Погрожували, що якщо не будуть виконані їхні вимоги, то до тих. Що відмовилися, будуть «застосовані заходи іншого характеру».

«Скрізь цим «членам» по-гірницьки пояснили, куди саме їм іти. Шахти працюють у звичайному режимі, — заявив профлідер. — Для подальшої безпеки підприємств галузі від будь-яких спроб вторгнення ззовні ми зараз ініціюємо створення на кожному з них мобільних охоронних груп з середовища самих шахтарів, проводимо позмінні збори, роз'яснюючи людям, чим небезпечна для них зупинка підприємств і що загрожує Донбасу в разі його федералізації або приєднання до Росії, де всі шахти вже давним-давно ліквідовані через їх нерентабельність».

Волинко стверджує, що гірники це чудово розуміють.

«Поки стався лише один незначний бунт на макіївській шахті «Ясинівська-глибока». Там якийсь провокатор в 7:00 ранку повідомив на позмінних нарядах, що в сусідньому селищі Нижня Кринка нібито заїжджий «Правий сектор» проводить свій мітинг. Найгарячіші голови кинулися туди, але переконавшись в обмані, повернулися на роботу», — повідомив глава НПГУ.

Loading...