МЗС: Російські війська зміцнюють свої позиції у Криму

МЗС: Російські війська зміцнюють свої позиції у Криму

Посилаючись на дані правоохоронних органів та інших силових структур, він повідомив, що на сьогодні кількість російських військових у Криму налічується щонайменше 18 780, з них 11 370 — військові ЧФ РФ.

Джерело: Відомості

Ситуація у Криму характеризується зміцненням і розширенням позицій Збройних Сил РФ, а кількість російських військових становить щонайменше 18 тис 780 осіб. Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства закордонних справі України Євген Перебийніс, передає УНН.

«Ситуація у Криму впродовж 9-10 березня характеризувалася подальшим посиленням військового угрупування ЗС РФ на території України, зміцненням та розширенням утримуваних ними позицій», — повідомив речник МЗС.

Посилаючись на дані правоохоронних органів та інших силових структур, він повідомив, що на сьогодні кількість російських військових у Криму налічується щонайменше 18 780, з них 11 370 — військові ЧФ РФ та понад 7400 — зі складу інших з'єднань і частин ЗС РФ.

«Також ситуація характеризувалась заміною військовослужбовців ЧФ РФ на морську піхоту з Північного та Балтійського флотів, передислокацію на територію України важкої артилерії... Крім цього, підрозділи ЗС РФ вийшли за територію Криму, на материкову частину України, в районі селища Чонгар, де здійснюють укріплення бойових точок та мінування прилеглої території», — додав він.

За його словами, 10 березня російськими військовими без розпізнавальних знаків захоплено частину Військово-Морських Сил ЗСУ у містах Джанкой, Чорноморське, Сімферопольський районний диспетчерський центр «Кримаерорух».

«Загалом з початку загострення ситуації в АР російськими військовими заблоковано та виведено з ладу 40 з 56 об'єктів Держприкордонслужби, захоплено 20 об'єктів та заблоковано 46 об'єктів державної інфраструктури», — підсумував він.

Loading...