У другому турі виборів Януковича обганяє будь-який з лідерів опозиції

Загалом 80% українців заявили, що готові взяти участь у голосуванні на президентських виборах.

Джерело: Відомості

У другому турі президентських виборів будь-якого опозиційного лідера підтримають більше виборців, ніж чинного президента Віктора Януковича. Такі дані були отримані під час опитування, проведеного Центру соціальних та маркетингових досліджень СОЦІС та Київського міжнародного інституту соціології.

Загалом 80% українців заявили, що готові взяти участь у голосуванні на президентських виборах. Якби вибори відбулися найближчого тижня, кандидатуру Віктора Януковича підтримали б 29,5% тих, хто готовий прийти на дільниці. Майже такий рівень підтримки має Віталій Кличко (28,7%), пише «Українська правда».

На третій позиції розташувався Петро Порошенко, якого готові підтримати 18,6% громадян. Арсеній Яценюк може розраховувати на 9,2% голосів виборців, лідер КПУ Симоненко на 4,7%, а лідер ВО Свобода Олег Тягнибок – 3,8%.

Результати голосування у другому турі виборів для різних пар кандидатів могли б бути наступними (відсоток від тих, хто готовий йти на вибори).

«Тенденція така, що у другому турі чинний президент програє всім основним конкурентам з відзнакою тільки в тому, кому дуже серйозно, і в першу чергу цей розрив відчутний з Кличком, мінімально — з Тягнибоком. Також нова ситуація з Порошенком і Яценюком», — констатував виконавчий директор Центру СОЦІС Олександр Стегній.

Так, він відзначив різке зростання рейтингу Порошенка останнім часом, і незначне зниження рейтингу Яценюка, яке експерти пояснюють радикалізацією висловлювань останнього, не збігаються зі сформованим образом поміркованого політика.

Дослідження з 24 січня по 1 лютого 2014 року по всій території України. Вибірка (2400 респондентів) репрезентативна для жителів України у віці від 18 років за показниками віку, статі та типом поселення (місто або село).

Loading...