Мережа магазинів «Фокстрот» оштрафована на 401 млн грн

Мережа магазинів «Фокстрот» оштрафована на 401 млн грн

Перевірки проводилися на підставі завдання Держспоживінспекції України. Завдання дано після звернення в столичне відомство одного з депутатів ВРУ щодо продажу контрафактної та несертифікованої продукції.

Джерело: Відомості

Державна інспекція з питань захисту прав споживачів (Держспоживінспекція) оштрафувала мережу магазинів «Фокстрот» в Одеській області. Сума штрафу склала 401 млн грн. Про це заявила начальник Держспоживінспекції в Одеській області Людмила Варавва.

Відзначається, що посадові особи інспекції в листопаді цього року провели позапланові перевірки в 13 магазинах мережі «Фокстрот», і в кожному з них зафіксували порушення. При цьому було оглянуто 295 одиниць продукції: велика побутова техніка, невелика побутова техніка та інша продукція - всього на суму 836,18 тис грн. За словами Людмили Варавви, у 2013 році було зафіксовано 141 звернення громадян (на 18% більше, ніж у 2012 році) з питань якості побутової техніки. Перевірки проводилися на підставі завдання Держспоживінспекції України. Завдання дано після звернення в столичне відомство одного з депутатів ВРУ щодо продажу контрафактної та несертифікованої продукції, пише itc.ua

В ході перевірки було встановлено, що в магазинах реалізується електрична побутова техніка без Національного знака відповідності. Це свідчить про безпеку товарів для життя, здоров'я та майна споживачів і навколишнього природного середовища. Зокрема, виявлено 74 одиниці такої техніки вартістю 76,94 тис грн. Крім того, продавалася продукція без необхідної та достовірної інформації про дату її виготовлення і марки виробника. Такої продукції було виявлено 243 одиниці на суму 740,8 тис. грн. В результаті, до адміністративної відповідальності було притягнуто 13 осіб та застосовано штрафних санкцій на суму 401 млн грн.

Loading...