Президент оновить угоду про партнерство з Росією, тому що Європі ми не потрібні

Президент оновить угоду про партнерство з Росією, тому що Європі ми не потрібні

Янукович заявив про необхідність «вийти на новий рівень» у відносинах з РФ.

Джерело: Відомості

Президент України Віктор Янукович у своєму інтерв'ю журналістам заявив про те, що Україна не потрібна Європі зі своїми проблемами.

Янукович розказав про те, що ЄС також має бути зацікавлений у тому, щоби торгово-економічні відносини України та Росії покращились. На його думку, Україна зі своїми проблемами не потрібна Європі.

«Європа має також бути в цьому зацікавлена, можливо навіть більше, ніж інші. Щоб у нас все було нормально. Тому що Україна з проблемами, з тими, які у нас є, Європі також не потрібна», — вважає глава держави.

На питання, чи зможе буде у вересні бути підписана угода про асоціацію, якщо буде вирішене питання про торгово-економічні відносини з Росією, гарант відповів: «Грудень покаже». Саме на грудень намічаються переговори з Росією, щодо відновлення торгово-економічних відносин.

Президент України називає відносини з Росією в останні 3,5 року періодом протистояння і заявляє про необхідність поновлення угоди про стратегічне партнерство між країнами, передає «Кореспондент».

«Ми зайшли у штопор у відносинах, нам зараз треба це розблокувати», — заявив він в інтерв'ю провідним телеканалам країни. Янукович вважає, що зараз «накопичилося дуже багато питань, які ми можемо вирішити дуже швидко».

«З урахуванням тих реалій, які є в Україні, з урахуванням того, що треба виходити на новий рівень відносин з нашими партнерами, у тому числі з РФ... Три роки було протистояння, ті пропозиції, які надходили нам від Росії, вони були для нас неприйнятні. І це стало однією із проблем, які відкладали підписання Угоди про стратегічне партнерство. Ця Угода існує і діє, але прийшов час її оновити», — заявив президент.

Нагадаємо, зі свого боку, президент Росії вчора заявив про $30-мільярдний борг українців перед Росією і підтримав Януковича.

«Ми працювали і будемо працювати з Україною. Не у збиток собі, але працювати будемо далі, і з енергоносіями, і у фінансовій сфері», — вказав Путін.

Глава РФ також попросив лідерів Євросоюзу утриматися від різких реплік щодо ситуації з рішенням України заморозити укладення угоди з ЄС про асоційоване членство. 

Loading...