Активісти Євромайдану таки пішли штурмувати Кабмін

Активісти Євромайдану таки пішли штурмувати Кабмін

Мітингувальники підійшли під стіни Кабміну з партійною символікою партій «Батьківщина», УДАР, «Свобода» і де-не-де майорять прапори України.

Джерело: Відомості

Щойно під будівлю Кабінету міністрів України підійшли близько тисячі мітингувальників, які виступають за підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС, передає УНН.

Мітингувальники підійшли під стіни Кабміну з партійною символікою партій «Батьківщина», УДАР, «Свобода» і де-не-де майорять прапори України. Попереду колони активістів був величезний банер з написом: «Юлі — волю. Україну до Євросоюзу». Наразі прихильники за євроінтеграцію вигукують «Міліція з народом».

Відзначимо, що зараз неподалік Кабінету міністрів зі сторони Маріїнського парку почали вишиковуватися правоохоронці з спецпідрозділу «Беркут». Весь Кабмін по периметру оточений службовцями спецпідрозділів. Як повідомляють очевидці, додаткові сили міліції зібрані у подвір'ї та навпроти, у Маріїнському парку, де стоїть кількадесят автобусів «Беркуту».

Віталій Кличко закликав не піддаватись на провокації, а міліціонерів та «тітушків» закликав не застосовувати сили до мирних демонстрантів. Також на пікет прийшли Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок.

Яценюк запитав, що передати Миколі Азарову, і натовп почав кричати «Ганьба!».

Він обіцяв також передати «подяку» за підвищення пенсійного віку, замороження соцвиплат та те, що «вони третій рік крадуть».

Він запевнив, що уряд ніхто штурмувати не буде.

Тягнибок закликав не боятись політичних гасел. За його словами, і «податковий» майдан, і студентські акції, і протести афганців не отримали бажаних результатів, бо влада через своїх представників «нашіптувала» страйкарям відмовитись від політики.

Прес-служба МВС у вівторок попередила, щоб громадяни не порушували громадського порядку під Кабміном і не піддавались на заклики до «силового захоплення влади».

Додамо, що наразі активісти які вже багато днів стоять на Майдані Незалежності біля стели, повідомили, що не будуть брати участь в сьогоднішній акції біля Кабміну.

Вчора ввечері опозиція вирішила об'єднати два Євромайдани в Києві для уникнення спекуляцій. 

Loading...