Українські вчені називають нововведення Табачника профанацією

Українські науковці написали міністрові Табачнику відкритий лист: "Ви виховуєте націю невігласів - не може бути такого, щоб фізика не увійшла до переліку обов’язкових предметів".

Джерело: Відомості

Українські науковці написали міністрові Табачнику відкритий лист: "Ви виховуєте націю невігласів - не може бути такого, щоб фізика не увійшла до переліку обов'язкових предметів".

 І це було тільки перше зауваження. "Для справжнього профільного навчання потрібно від трьох до п'яти років, а в іншому випадку це буде поглиблене вивчення того чи іншого предмету", - йдеться в листі.

"Просто більше годин на якийсь предмет за відсутності бази, технології і таке інше - це також буде профанація профільного навчання", - вважає заслужений вчитель України Віктор Громовий.
Дехто називає профанацією й інше нововведення Міністерства освіти, пише ТСН. Цього року всі п'ятикласники обов'язково мусять вивчати другу іноземну мову на вибір. Офіційно це називається новим державним стандартом. "Новий стандарт вступає в силу з першого вересня, а виконувати цей стандарт немає кому", - нарікає заступник директора загальноосвітньої школи Інна Нестоїтер.

Проте чиновники заперечують брак кадрів і звітують натомість про те, що найбільше українських школярів другою іноземною обрали німецьку та російську. Як от, наприклад, в одній сільській школі на Запоріжжі. Щоправда, "великий та могутній" тут вчитимуть не від великої любові, а таки через те, що іншу іноземну викладати нікому.
 

Loading...