Кияни ледь не влаштували самосуд над міліціонером, який ударив жінку

У п’ятницю, 12 липня, київський міліціонер кулаком вдарив активістку Коаліції учасників помаранчевої революції, стверджують в організації. Прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Джерело: Відомості

У п’ятницю, 12 липня, київський міліціонер кулаком вдарив активістку Коаліції учасників помаранчевої революції, стверджують в організації. Прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Як повідомили у прес-службі Святошинської районної прокуратури, інцидент стався в п'ятницю на одному з ринків цього району — міліціонер штовхнув жінку.

У прокуратурі зазначили, що після інциденту постраждала звернулася з відповідною заявою до органів прокуратури.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

Тим часом, за інформацією лідера КУПР Сергія Мельниченка, інцидент стався на ринку «Шлях» на вул. Зодчих, 42-58, у Святошинському районі столиці, коли міліція намагалася розігнати продавців продуктів.

«Один з офіцерів через зауваження з приводу спілкування державною мовою при десятках свідків вдарив активістку КУПР Ірину кулаком у нирку», — написав Мельниченко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

За його словами, підприємці кинулися на міліціонера з криками про самосуд. Він зник з місця події.

Лідер КУПР також стверджує, що близько сотні працівників ринку прибули до Святошинського райуправління міліції з вимогою видати їм винного міліціонера.

Дівчину доправлено до лікарні. У неї підозра на пошкодження нирки, повідомив Мельниченко.

Пізніше Сергій Мельниченко розповів, що співробітники ринку «Шлях», де правоохоронець вдарив дівчину, штурмували Святошинський райвідділок міліції.

«Працівники ринку, що прийшли вимагати покарання міліціянта, що побив активістку КУПРу почали штурм райуправління! Відбувається масова бійка! Люди зносять огорожу. Міліція поливає всіх газом!!! В бій вступили також близько сотні беркутівців!!!» — заявив він.

Loading...