У WebMoney заперечують блокування державою рахунків українців

Керівник департаменту зі зв’язків з громадськістю WebMoney Маргарита Ормоцадзе запевнила, що жодних блокувань сьогодні в WebMoney не відбувалося.

Джерело: Відомості

Керівник департаменту зі зв’язків з громадськістю WebMoney Маргарита Ормоцадзе запевнила, що жодних блокувань сьогодні в WebMoney не відбувалося. Користувачі компанії можуть і далі проводити операції з електронними грошима, пишуть «Вести».

Також, за її словами, ніяких блокувань не було і в інших країнах. Вона розповіла, що, незважаючи на заяви Міндоходів, силовиками було вилучено лише обладнання, з допомогою якого WebMoney тестувало операції зі здійснення транзакцій.

Між тим, президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко розповів, у чому специфіка конфлікту між НБУ і системами миттєвих інтернет-розрахунків WebMoney, а також про те, коли можна буде отримати свої гроші.

«В Україні платіжні системи (розрахунки через Інтернет) повинні отримати ліцензію та дозвіл НБУ, чого WebMoney не зробила», — говорить Охріменко.

На думку експерта, блокування рахунків може означати, що користувачі не зможуть отримати свої гроші протягом 30 днів.

«Зараз я б радив людям утриматися від операцій, оскільки гроші на рахунок зайти можуть, і звідти далі нікуди не підуть. Рахунки можуть бути заблоковані від 30 днів, протягом яких видають ліцензію. Якщо відмовлять, то наступного разу можна звернутися через шість місяців», — вважає експерт.

Раніше повідомлялося, що Міндоходів розповсюдило заяву, що вони заблокували 60 мільйонів гривень в центральному офісі по роботі з великими платниками податків міністерства. 

Loading...