На ремонт Києво-Печерської Лаври виділено з держбюджету 27 мільйонів

На ремонт Києво-Печерської Лаври виділено з держбюджету 27 мільйонів

Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Уютный дом» на ремонтно-будівельні роботи на території Києво-Печерської Лаври вартістю 27,00 млн. грн.

Джерело: Відомості

Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) Української православної церкви 7 червня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Уютный дом» на ремонтно-будівельні роботи на території Києво-Печерської Лаври вартістю 27,00 млн. грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», передає сайт «Наші гроші».

Техзавданням передбачені попередні наукові дослідження та розроблення науково-проектної документації: інженерного захисту, дослідження гідрогеологічного режиму в лабіринтах печер та на території Нижньої Лаври, розробка проекту реставрації «Братської лазні», а також оборонної стіни навколо Дальніх і Ближніх печер з реставрацією «Різдвяного» бастіону та благоустрій території.

Окрім того заплановані протиаварійні роботи з реконструкції зовнішніх інженерних мереж (водопроводу, каналізації, теплових та електромереж) тощо.

Роботи фінансують з держбюджету і мають завершити до кінця поточного року.

Разом з тим, частину вищеперерахованих робіт Лавра уже замовляла цьому ж «Уютному дому» рівно рік тому – у червні 2012 р. Тоді за результатами відкритих торгів з фірмою уклали угоду вартістю 20 млн. грн. Згідно з тогорічним техзавданням, такі роботи як реконструкція мереж, реставрація келій і готелю, а також проект реставрації оборонної стіни – фірма повинна була закінчити ще в грудні 2012 р., тобто півроку тому. Чи були освоєні ці кошти та виконані вищевказані роботи – невідомо.

Засновниками ТОВ «Уютный дом» є Петро і Тетяна Карпенки та Сергій Тарковський. Статутний фонд фірми складає 9375 грн.

Намісником Лаври є владика Павло (Лебідь), депутат Київради від Партії регіонів.

ТОВ «Уютный дом» почало отримувати будівельні підряди від Лаври у травні 2011 р. і за цей час виграло тендерів на 115,88 млн. грн. Загалом же Києво-Печерська Лавра з кінця 2010 року провела тендери на 153,38 млн. грн. Також Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник з часу заснування «ВДЗ» в середині 2008 року провів тендери на будівельні роботи (разом з проектами, кошторисами та попередніми дослідженнями) на загальну суму 101,19 млн. грн. Відтак загальна вартість будівельних робіт, замовлених в Лаврі за останні п’ять, становить 254,57 млн. грн.

Всі гроші на ремонт Київо-Печерської лаври виділено з державного бюджету.

Loading...