Студентський квиток слугуватиме банківською карткою

Студентський квиток слугуватиме банківською карткою

Міносвіти дало старт проекту «Електронний студентський квиток». Вже у вересні почнеться впровадження електронних багатофункціональних студентських квитків.

Джерело: Відомості

Міносвіти дало старт проекту «Електронний студентський квиток». Вже у вересні почнеться впровадження електронних багатофункціональних студентських квитків, які будуть поєднувати в собі функції студентського та учнівського квитків і банківських платіжних карток. Відповідний наказ підписано у Міністерстві освіти і науки, інформує портал «Освіта.ua».

Функції координатора робіт з реалізації проекту покладені на державне підприємство «Інфоресурс», яке є адміністратором Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Цьому ж підприємству спільно з Мінінфраструктури доручено вжити заходів для організації надання пільгового проїзду за електронними студентськими та учнівськими квитками.

В рамках реалізації проекту навчальні заклади будуть укладати угоди з банківськими установами на обслуговування студентів. Передбачається, що для кожного студента денної форми навчання буде відкрито банківський рахунок, видано електронний студентський квиток — банківська картка з можливістю перерахування стипендії, зняття готівки та безготівкової оплати товарів і послуг, у тому числі і за навчання.

Loading...