Азаров сказав, що цього року нових доріг не будуватимуть

Азаров сказав, що цього року нових доріг не будуватимуть

У 2013 році «Укравтодор» буде змушений відмовитися від будівництва нових доріг.

Джерело: Відомості

Прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив під час засідання уряду, що цього року Укравтодор сконцентрується на ремонті дорожнього покриття, будівництва ж доріг не буде, інформують у прес-службі КМУ.

«Нарешті погода дозволила розгорнути повномасштабні роботи на автодорогах. На доручення уряду Укравтодор і місцеві органи влади зробили ретельну інвентаризацію стану автодоріг. Визначені обсяги тільки першочергових робіт свідчать: фактично треба рятувати мережу українських доріг. Ситуація в галузі надзвичайна», — зазначив він.

«Загалом було пошкоджено вдвічі більшу площу доріг, ніж зазвичай: біля 5 мільйонів квадратних метрів. З них більше 2 мільйонів квадратних метрів ще залишилось відремонтувати», — уточнив глава уряду.

«Якщо в поточному сезоні не ліквідувати всі пошкодження, наступного року може не залишитися дорожнього полотна, яке можна відновлювати», — наголосив Прем’єр.

«Всього, щоб привести наші дороги у нормальний стан, треба 10 років щорічно вкладати по 40-50 мільярдів гривень…» — нагадав він.

«Реальність не залишає нам вибору: Укравтодор змушений буде поточного року відмовитись від масштабного будівництва нових автомагістралей, які насправді також нам необхідні. Натомість до зими необхідно повністю завершити капітальний і поточний ремонт доріг», — підсумував Азаров.

Loading...