В Україні хочуть заборонити вживання спиртного до 21 року

В Україні хочуть заборонити вживання спиртного до 21 року

Нацкомісія з моралі пропонує ввести заборону на продаж спиртного тим, кому ще не виповнилося 21 року.

Джерело: Відомості

Нацкомісія з моралі пропонує ввести заборону на продаж спиртного тим, кому ще не виповнилося 21 року. Про це під час чату на «Телекритиці» заявив голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький.

«За досвідом США пропонуємо заборонити вживання алкоголю до 21 року», — сказав Костицький.

Він додав, що «підготовлено проект закону та надіслано звернення до Асоціації міст та Асоціації сільських та селищних рад, із якими в нас підписано угоди щодо заборони продавати спиртне особам до 21 року».

Пропонується також заборонити «розміщення таких закладів ближче, ніж 100 метрів до навчальних і релігійних закладів, заборони роботи в селах кафе, у яких продається спиртне».

«У нас уже 40% підлітків від 14 до 18 регулярно вживають алкоголь, тут ми абсолютні лідери в Європі. Майже 12 л алкоголю на одного українця, а за даними ВООЗ — більше 8 л на особу веде до руйнування нації. У 90-му році в нас було 5,4 л на людину. З 90-го року ціни на продукти харчування зросли у 4-10 раз, горілка коштувала 8 руб., а зараз до 30 грн. Стало дешевше пити, ніж їсти. Треба разом рятувати націю», — пояснив Костицький причини запропонованих змін.

Loading...