Опозиція провалила голосування за відміну пенсійної реформи

Саме представникам двох опозиційних фракцій —- від «Батьківщини» і УДАРу сьогодні можна дорікнути у тому, що процес відміни пенсійної реформи не розпочато.

Джерело: Відомості

Саме представникам двох опозиційних фракцій —- від «Батьківщини» і УДАРу сьогодні можна дорікнути у тому, що процес відміни пенсійної реформи не розпочато.

У вівторок на голосування було поставлено відповідний законопроект авторства лідера комуністів Петра Симоненка. За законопроект проголосували 220 депутатів з необхідних 226-ти. Мобілізувати ще 6 голосів було цілком реально, аби опозиційні депутати, які на словах скасовували пенсійну реформу і називали її «ганебною», ще були б присутні у залі під час голосування за її скасування. А відсутні були лідери політичних сил Олександр Турчинов та Віталій Кличко. Не голосували «за» відміну пенсійної реформи і Ірина Луценко, Геннадій Москаль, Леся Оробець, Віктор Пинзеник, Олесь Доній та інші. Всього по різним причинам не голосували 8 представників «Батьківщини» і 4 від УДАРу.

100% були присутні депутати від «Свободи» і всі вони підтримали законопроект своїх політичних опонентів комуністів.

Не віддали своїх голосів за відміну пенсійної реформи депутати-волиняни. Катерина Ващук, яка була присутня на засіданні, утрималася. А Ігор Палиця, Ігор Єремеєв, Степан Івахів, Сергій Мартиняк на засідання не з’явилися, хоча порядок денний був відомий заздалегідь.

Варто наголосити, що за інші законопроекти Віталій Кличко, Віктор Пинзеник, Леся Оробець, Геннадій Москаль, Ігор Єремеєв, Степан Івахів, Сергій Мартиняк голосували. Значить, того дня вони були присутні у Раді.

Законопроект, внесений комуністами, пропонував встановити вік виходу на пенсію для чоловіків 60 років, для жінок — 55 років за умови наявності страхового стажу не менше 15 років.

Законопроект встановлює, що мінімальний розмір пенсії встановлюється за віком у розмірі прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб за наявності у чоловіків 25 років страхового стажу, у жінок — 20 років.

Loading...