Вкладники «Таврики» просять владу розслідувати банкрутство банку

Вкладники «Таврики» просять владу розслідувати банкрутство банку

Вкладники банку «Таврика» (Київ) звернулися до Президента Віктора Януковича, Прем’єр-міністра Миколи Азарова із проханням розслідувати банкрутство банку.

Вкладники банку «Таврика» (Київ) звернулися до Президента Віктора Януковича, Прем’єр-міністра Миколи Азарова, голови Верховної Ради Володимира Рибака, генпрокурора Віктора Пшонки, голови Національного банку Ігоря Соркіна із проханням розслідувати банкрутство банку. Про це сказано в зверненні вкладників.

«З метою недопущення ліквідації банку «Таврика», від імені вкладників банку «Таврика» пенсіонерів, ветеранів війни, інвалідів, просимо Вас ініціювати проведення службового, депутатського і кримінального розслідування за фактами штучного доведення банку «Таврика» до сталої неплатоспроможності (банкрутства) і завдання величезних збитків вкладникам банку і державних фондів», — сказано у зверненні.

На думку вкладників, варто максимально продовжити строк затвердження плану врегулювання й пошуку інвесторів, і у разі, якщо в ході розслідування не буде виявлено істотних порушень із боку колишнього правління та акціонерів банку, запропонувати його акціонерам викупити банк за оголошену вартість — 1 гривню.

«У разі відсутності приватних інвесторів ми переконливо пропонуємо і наполягаємо на тому, щоб з метою недопущення ліквідації банку «Таврика» НБУ вийшов з ініціативою до Кабінету Міністрів, а Кабінет Міністрів розглянув цю пропозицію і знайшов можливість уповноважити один із діючих державних банків (або новостворюваний державний банк розвитку) викупити банк «Таврика» за 1 гривню», — зазначено у зверненні.

Крім того, вкладники просять у разі надання акціонерами банку «Таврика» погодженого з Фондом і НБУ плану врегулювання ситуації навколо банку, який передбачав би збільшення статутного капіталу банку, гарантувати з боку НБУ надання рефінансування в необхідних для оздоровлення банку обсягах.

Нагадаємо, 20 грудня правління НБУ прийняло рішення про віднесення банку «Таврика» до категорії неплатоспроможних, після чого Фонд гарантування вкладів увів у цьому банку тимчасову адміністрацію.

Тимчасову адміністрацію уведено на 3 місяці (із 21 грудня 2012 року по 20 березня 2013 року). Тимчасовим адміністратором призначено начальника відділу тимчасової адміністрації та ліквідації неплатоспроможних банків Фонду Наталію Соловйову.

Loading...