У водіїв, які не пропускатимуть «швидку допомогу», відбиратимуть водійські права

Микола Азаров доручив розробити зміни до законодавства з метою посилення відповідальності для водіїв, які не надають перевагу в русі каретам швидкої допомоги.

Джерело: Відомості

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив розробити зміни до законодавства з метою посилення відповідальності для водіїв, які не надають перевагу в русі каретам швидкої допомоги. Таке завдання глава уряду поставив 21 січня 2013 року під час засідання Кабінету Міністрів.

Під час засідання йшлося про стан реалізації Закону України «Про екстрену медичну допомогу», зокрема про дотримання нормативів прибуття карет швидкої допомоги на виклик. У ході обговорення підіймалося питання про ігнорування деякими водіями вимог щодо надання переваг в русі «швидкій», що значно збільшує час перебування машин у дорозі.

Микола Азаров поставив вимогу жорстко карати тих, хто навмисне заважає руху машин швидкої допомоги, грубо ігноруючи Правила дорожнього руху. «Треба підвищити відповідальність для тих, хто не поступається дорогою «швидкій». Можливо, аж до позбавлення водійських прав. Адже таке порушення, яке не дозволяє вчасно прибути медичній допомозі, може коштувати комусь життя», - сказав Микола Азаров.

Розробити зміни до законодавства доручено Міністерству внутрішніх справ. Новації мають стосуватися як карет швидкої допомоги, так і пожежних та аварійних машин.

Loading...