В Україні зростає кількість неодружених людей

В Україні стрімко росте кількість самотніх людей, які не поспішають вступати в шлюб і народжувати дітей. Українська молодь сьогодні частіше віддає перевагу кар’єрі, ніж сімейному щастю.

Джерело: Відомості

В Україні стрімко росте кількість самотніх людей, які не поспішають вступати в шлюб і народжувати дітей. Як пише «Фокус», українська молодь сьогодні частіше віддає перевагу кар’єрі і життю «заради себе коханого», ніж сімейному щастю. 

«З друзями погуляти – не питання, не ночувати вдома – теж не питання. Я можу собі дозволити подорожувати Україною і світом. В цьому році я вже чотири рази подорожував. Чесно кажучи, була б у мене родина, дружина, я б навряд чи собі це дозволив», — каже киянин Михайло Авдюшкін. За його словами, серед його знайомих 70% живуть холостяцьким життям.

Експерти кажуть, що така тенденція обумовлена динамікою життя в містах, урбанізацією та прагненням побудувати власну кар’єру. Самотнім легше йти на ризик на роботі і маневрувати, ніж сімейним парам.

«Роботодавці частіше шукають молодих людей, тому що вони мобільніші і будуть віддавати всі сили роботі», — каже керівник напрямку PR компанії HeadHunter Наталія Маціпура.

Соціологи прогнозують, що в 2020 році кількість холостяків у світі досягне 331 мільйона. Вже сьогодні в США лише 51% населення вступили в шлюб. Решта живе самостійно. В ЄС найбільш самотніми країнами стали Німеччина, Данія, Швеція і Норвегія.

Однією з вагомих причин росту кількості холостяків, яка стосується і України, — трудова міграція. За кордоном «пустити коріння» легше самому, ніж із сім’єю.

«Це також пов’язано із загальноєвропейським послабленням впливу відносин, які засновані на кровно-родинних зв’язках на користь спільнот зі спільною соціальною приналежністю, світоглядом, культурними приорітетами», — пояснює доцент факультету соціології університету імені Тараса Шевченка Людмила Малес. 

Loading...