У Києві запалили головну ялинку країни

У Києві запалили головну ялинку країни

У столиці на Майдані Незалежності 35-метрова новорічна красуня вчора засяяла різнобарвними святковими вогнями.

Джерело: Відомості

У столиці на Майдані Незалежності 35-метрова новорічна красуня вчора засяяла різнобарвними святковими вогнями. Ілюмінацію на головній ялинці країни разом із киянами засвітив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, давши офіційний старт новорічно-різдвяним святкуванням.

Дизайн цьогорічної ялинки був створений із урахуванням побажань мешканців міста. Уперше проведено конкурс із визначення найкращої пропозиції зовнішнього вигляду новорічної ялинки, за результатами якого перемогла компанія «Люм’єр-Україна». Саме вона запропонувала найцікавіший проект дизайну, прикрас та ілюмінації ялинки.


Загалом протягом зимових свят у Києві відбудеться більше 2,5 тисячі заходів. Зокрема, парад Дідів Морозів-волонтерів, які вже за 3 дні заполонять центральну вулицю столиці – Хрещатик – та даруватимуть усім перехожим усмішку і святковий настрій.

Одним із найграндіозніших та наймасовіших заходів стане «Ніч на Майдані», де десятки тисяч киян та гостей міста разом із близькими та друзями зустрінуть Новий 2013 рік. З 9 вечора до 2 ночі популярні гурти, такі як «Брати Карамазови», «Тік», «Друга ріка», «ДДТ» та інші, створюватимуть святкову атмосферу на головній площі країни.


Усі охочі також зможуть зустріти 7 січня Різдво на Хрещатику, де також буде чимало розваг та забав, зокрема, на сходах біля КМДА відбудеться масове гуляння «Христос народився, славімо його!».

Насамкінець, уже традиційно, 19 січня вся київська громада відзначатиме Свято Водохреща. Заходи з нагоди Хрещення Господнього відбуватимуться на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору Української православної церкви та у парку культури і відпочинку «Гідропарк».

Loading...