Штрафи за спалення сухої рослинності сягнуть 50 тисяч гривень

Штрафи за спалення сухої рослинності сягнуть 50 тисяч гривень

Парламентський комітет з питань екологічної політики підтримав законопроект, який передбачає посилення відповідальності за випалювання рослинності або її залишків.

Джерело: Відомості

Парламентський комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримав законопроект, який передбачає посилення відповідальності за випалювання рослинності або її залишків, повідомляє офіційний веб-портал ВРУ. Порушників штрафуватимуть на суми від 17 тисяч до 51 тисячі гривень або саджатимуть на строк від двох до п'яти років. Відповідні зміни внесуть до Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зокрема пропонується посилити вплив на правопорушників, які випалюють стерню, луки, пасовища, ділянки з природною рослинністю та опалим листям у смугах відводу захисних лісонасаджень автомобільних доріг і залізниць, у парках, інші зелені насадження та газони у населених пунктах.

Так, знищення або пошкодження лісових масивів та зелених насаджень каратиметься штрафом від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років.

Нагадаємо, відповідно до ст.77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення "випалювання стерні, пасовищ, рослинності або її залишків без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-340 грн) і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1190 грн)". 

Loading...