Нардепи проголосували за закон про заборону пропаганди гомосексуалізму

Нардепи проголосували за закон про заборону пропаганди гомосексуалізму

Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму. «За» висловилися 289 депутатів при мінімально необхідних 226.

Джерело: Відомості

Верховна Рада проголосувала у першому читанні законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму. «За» висловилися 289 депутатів при мінімально необхідних 226, зазначає ТСН.

Рада має намір визначити, що гомосексуалізмом є відносини сексуального характеру між особами однієї статі. Парламент планує внести зміни до закону про «Захист суспільної моралі», у якому передбачити заборону виробництва та поширення продукції, що пропагує гомосексуалізм.

Також передбачено внесення змін до законів «Про друковані засоби масової інформації» і «Про телебачення та радіомовлення» у частині введення заборони на використання ЗМІ для пропаганди гомосексуалізму, а також до закону «Про видавничу справу» у частині встановлення заборони на виробництво продукції, що пропагує гомосексуалізм. Законопроектом пропонується ввести кримінальну відповідальність за ввезення, виробництво та поширення творів із пропагандою гомосексуалізму поряд із творами, що пропагують насильство, жорстокість, расову, національну та релігійну нетерпимість і дискримінацію.

Відповідно до законопроекту, ввезення в Україну товарів, що пропагують гомосексуалізм, карається штрафом до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3-х років з конфіскацією товарів. Ті ж самі дії щодо кіно- та відеопродукції караються штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років з конфіскацією кіно- та відеопродукції.

Авторами документа є депутати Павло Унгурян (фракція «Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина»), Євген Царьков (фракція Комуністичної партії), Катерина Лук'янова та Лілія Григорович (фракція Блоку «Наша Україна-Народна Самооборона»), Юлія Ковалевська (Партія регіонів) і Тарас Чорновіл (позафракційний).  

Loading...