ЦВК зареєструє Тимошенко і Луценка, якщо так вирішить суд

ЦВК зареєструє Тимошенко і Луценка, якщо так вирішить суд

Якщо Вищий адміністративний суд України прийме рішення на користь Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, Центральна виборча комісія зареєструє їх кандидатами в народні депутати.

Джерело: Відомості

Якщо Вищий адміністративний суд України прийме рішення на користь Юлії Тимошенко і Юрія Луценка, Центральна виборча комісія зареєструє їх кандидатами в народні депутати. Про це 13 серпня сказав заступник глави Центрвиборчкому Андрій Магера, передає ЛІГА.net.

«Незалежно від того, скільки триватиме розгляд справи Вищим адміністративним судом, якщо буде прийнято судове рішення на користь цих двох осіб, то Центральна виборча комісія буде виконувати рішення суду. Яким би воно не було, воно набуде чинності з моменту оголошення, тому навіть за межами строків реєстрації Центральна виборча комісія теж може розглядати питання про реєстрацію кандидатів на підставі виконання судових рішень», — зазначив Магера.

Нагадаємо, 8 серпня Центрвиборчком відмовився реєструвати кандидатами в народні депутати за списком «Батьківщини» Юлію Тимошенко і екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка, мотивувавши це наявністю у них непогашених судимостей.

 Тимошенко і Луценко значилися у виборчому списку опозиції під номерами 1 та 5 відповідно. Об'єднана опозиція спробувала оскаржити це рішення, проте Київський апеляційний адмінсуд відхилив позов про незаконність виключення Тимошенко і Луценко з виборчих списків.

Опозиція має намір оскаржити це рішення в касаційній інстанції — у Вищому адмінсуді.

 Тим часом 13 серпня Центральна виборча комісія закінчила прийом документів від партій та кандидатів у мажоритарних округах. 

Loading...