На виборах до парламенту найбільші зарплати матимуть керівники обласних штабів

На виборах до парламенту найбільші зарплати матимуть керівники обласних штабів

Найпопулярніші партії в Україні вже визначилися з кошторисом на роботу штабів під час виборів до Верховної Ради.

Джерело: Відомості

Найпопулярніші партії в Україні вже визначилися з кошторисом на роботу штабів під час виборів до Верховної Ради, пише «Сегодня».

Крім визначення місць в списках та розподілу округів, для кожної з партій ключовим є питання фінансування кампанії, перш за все — реклами та штабів. Газеті стали відомі дані із затверджених днями центральним штабом об'єднаної опозиції «За Батьківщину!» кошторису та штатного розкладу регіональних штабів, а крім того, основні дані по аналогічним штабам Партії регіонів і УДАРу. Як виявилося, цифри відрізняються незначно, а тому за кошторисом «Батьківщини» можна отримати уявлення і про витрати інших політсил.

Хоча партії намагаються не роздувати штати цих тимчасових об'єднань, штаби складаються не тільки з керівника і пропагандистів-агітаторів. У штатному розкладі обласного штабу «Батьківщини» значаться 19 осіб, міського — 11. Крім зарплат, передбачені також щомісячні витрати на оренду офісу (5000 гривень), канцтовари (1 тис.), транспорт (4,5 тис.), зв'язок (3,3 тис.). Підсумкова сума витрат на обласний штаб — 132 тис. на місяць, міський — 50 тис.

Найбільше отримають керівники обласних штабів. У «Батьківщини» і УДАРу їх прирівняли до нардепів, давши зарплату в 20 тисяч. В ПР кажуть, що регіональних керівників оцінюють скромніше — в 15 тис. (стільки буде отримувати перший заступник голови облштабу «Батьківщини»). А от голови міськштабів у всіх отримають приблизно однаково — 6 тис. у опозиційних партій, 5,5-6 тисяч у ПР.

Високооплачуваною є посада головного кадровика в облштабу «Батьківщини» — 10 тис., а от його колегу з міського штабу оцінили лише в 3,5 тисячі. Втім, всі «козирні» посади в штабах будь-якої з партій займуть або партчиновники, або їхні знайомі. У «вільний продаж» надійдуть лише низові посади, на зразок пропагандиста. За неї, за інформацією видання, в «Батьківщині» та УДАРі обіцяють платити по 2,5 тисячі на місяць. Джерело в штабі ПР, дізнавшись про таку зарплату в конкурентів, сказало: «Зрозуміло, чому передвиборчі кампанії ми їм програємо. У нас агітаторам платять менше двох тисяч».

За словами джерела, лише за двома посадами штаби ПР у більш виграшному становищі: глава прес-центру облштабу отримає близько 6 тис. (у «Батьківщини» — 4 тис.), водій — до 4,5 тисячі («Батьківщина» — 2,5 тис.). 

Loading...