Митрополит Володимир заявив, що не підписувався під «мовним» зверненням церков

Митрополит Володимир заявив, що не підписувався під «мовним» зверненням церков

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир заявив, що він не підписував звернення Всеукраїнської ради Церков до депутатів щодо «мовного» законопроекту.

Джерело: Відомості

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Володимир заявив, що він не підписував звернення Всеукраїнської ради Церков до депутатів щодо «мовного» законопроекту. Про це заявив прес-секретар глави УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко, передає ТСН.

«Документ, швидше за все, не підписувався, тому що у канцелярії такого документа немає», — заявив Коваленко. Водночас, за його словами, ситуація з'ясовується і сьогодні упродовж дня буде оприлюднено офіційний коментар щодо цієї теми.

Нагадаємо, 27 травня Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій висловила стурбованість ситуацією, яка склалась внаслідок внесення до порядку денного та розгляду Радою законопроекту «Про засади державної мовної політики».

Повідомлялося, що під зверненням підписалися: патріарх Філарет, предстоятель УПЦ Київського патріархату; митрополит Володимир, кардинал Любомир (Гузар), верховний архієпископ Української греко-католицької церкви; Аблаєв Еміралі, муфтій Духовного управління мусульман Криму; Якоб Дов Блайх, головний рабин м. Києва та України та інші. 

Loading...