Корейський «диво-потяг» пройшов бойове хрещення — йому розпороло кузов та двері

Корейський «диво-потяг» пройшов бойове хрещення — йому розпороло кузов та двері

Новий корейський потяг «Hyundai», який проходить випробування на залізничній ділянці Харків-Полтава, вже отримав зовнішні механічні пошкодження.

Джерело: Відомості

Новий корейський потяг «Hyundai», який проходить випробування на залізничній ділянці Харків-Полтава, вже отримав зовнішні механічні пошкодження. Через зіткнення з пероном на одній зі станцій на Золочівському напрямку потягу розпороло кузов та двері.

Про це пише ТСН з посиланням на відвідувача форуму zdsim.kiev.ua. За даними форумчанина, у поїзда також вже відсутній один «ріг», який, за інформацією свідка події, також полетів від зіткнення з пероном. Одна з причин — негабаритний винос корпусу «Hyundai» під час проїзду кривою по роз’їзду.

Крім того, «Hyundai» так і не досяг обіцяної максимальної швидкості в 160 кілометрів. Він зумів розігнатися всього до 140.

«А на на ділянці між станцією «Шпаківка» та станцією «Звичайна» корейський «диво-потяг» зірвав близько 400 метрів контактної підвіски і з м’ясом «вирвав один пантограф, розтрощивши при цьому всі його кріплення», — повідомив відвідувач форуму.

Нагадаємо, 17 грудня 2010 року Південна залізниця і компанія Hyundai підписали контракт про постачання 10 міжрегіональних електропоїздів у 9-вагонній комплектації для впровадження в Україні швидкісного руху. 6 поїздів буде поставлено до чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, а ще 4 — після його проведення.

Південна залізниця має намір підготувати ремонтно-екіпірувальне депо Харківської вагонної дільниці для обслуговування міжрегіональних швидкісних електропоїздів Hyundai, двоповерхових електропоїздів Skoda і поїздів локомотивної тяги з новими вагонами «Україна-2» до 10 березня. 

Loading...