У рейтингу щасливих країн українці лише на 91 місці

У рейтингу щасливих країн українці лише на 91 місці

У рейтингу 155 країн світу Україна — на 91 місці. Білоруси, росіяни, пакистанці, іранці і мешканці Нікарагуа виявилися щасливішими за нас. Наприклад, росіяни опинилися на 76 рядку, а білоруси навіть щасливіші — вони на 62 щаблині рейтингу.

Джерело: Відомості

У рейтингу 155 країн світу Україна — на 91 місці. Білоруси, росіяни, пакистанці, іранці і мешканці Нікарагуа виявилися щасливішими за нас. Наприклад, росіяни опинилися на 76 рядку, а білоруси навіть щасливіші — вони на 62 щаблині рейтингу, передає «Українська правда. Життя».

Такими є результати дослідження щастя по всьому світу, результати якого опубліковані і звіті World Happiness Report. Порівняв щастя мешканців різних країн Інститут Землі, який знаходиться у Колумбійському університеті.

Попри те, що у рейтингу до найщасливіших відносяться багаті країни, а мешканці бідних країн почувають себе нещасними, цей звіт, який був обнародуваний на конференції ООН з питань щастя, показує, що не лише у грошах щастя.

«Політичні свободи, соціальні зв’язки і відсутність корупції є важливішими, аніж доходи у поясненні різниці самопочуття країн зверху і знизу рейтингу», — зазначається у звіті.

Так, наприклад, США (11 місце) які досягнули величезного економічного і технологічного прогресу за останні 50 років не можуть похвалитись великим показником кількості щасливих мешканців: в американців високий показник почуття непевності і тривоги, низьким є рівень соціальної довіри, а довіра до влади — низькою. І задоволення життям у країні залишається незмінним попри зростання ВВП на душу населення.

Так само і Велика Британія, яка є однією з найбагатших країн. У рейтингу щасливих вона аж на 18 місці.

Як зазначають дослідники, крім щастя важливими є особисті свободи людини, відсутність відчуття соціальної несправедливості і потужні соціальні зв’язки.

На індивідуальному рівні важливими є фізичне і психологічне здоров’я, забезпеченість роботою і стабільні сімейні стосунки.

Валове національне щастя, як зазначають експерти, є значно кращим показником, аніж просто ВВП.

У п’ятірку найщасливіших країн увійшли: Данія, Фінляндія, Норвегія, Голландія та Канада.

Loading...