Галицькому «світить» 12 років в’язниці за хабарництво

Галицькому «світить» 12 років в’язниці за хабарництво

Голові Державної служби зайнятості України Володимиру Галицькому та трьом його підлеглим Генеральна прокуратура України інкримінує хабарництво при створенні робочих місць для колишніх шахтарів.

Джерело: Відомості

Голові Державної служби зайнятості України Володимиру Галицькому та трьом його підлеглим Генеральна прокуратура України інкримінує хабарництво при створенні робочих місць для колишніх шахтарів.

На думку слідчих, Володимир Галицький та ще троє співробітників Державної служби зайнятості отримали неправомірну вигоду на суму $738,5 тис. та 2,154 млн. грн., передає DT.UA. Про це стало відомо з подання слідчого Генпрокуратури, яке було зачитано на суді, що заарештував Володимира Галицького на два місяці.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно представників Держслужби зайнятості 24 листопада за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання хабара у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище; карається позбавленням волі на термін до 12 років) і ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення, якщо його предметом була неправомірна вигода в особливо великих розмірах; карається позбавленням волі до 10 років).

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила та задокументувала корупційну схему вимагання та одержання хабарів посадовими особами Державного центру зайнятості. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

На виконання Державної програми «Створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення вугледобувних регіонів» Державному центру зайнятості на 2011 рік виділено з бюджету України 365 млн. грн.

Встановлено, що керівні посадові особи Державного центру зайнятості надавали державні кошти підприємствам для створення нових робочих місць тільки за умови «відкату» в розмірі 15-20% від суми, яка виділялася. При несплаті зазначених відсотків фінансування припинялось та розпочинались всілякі «контрольні перевірки» цих підприємств.

25 листопада у Києві в результаті спецоперації затримано чотирьох посадовців, зокрема, начальника Центру і начальника фінансового управління. Під час обшуку у службових кабінетах, приватних помешканнях та у банківських скриньках вилучено серед іншого понад 2 мільйони гривень, близько мільйона доларів США, понад 300 тисяч фунтів стерлінгів, близько півмільйона євро та понад 3 кг золота і ювелірних прикрас.

Затриманий голова Державної служби зайнятості України Володимир Галицький просив Печерський районний суд залишити його на волі, при цьому він стверджував, що не скоював злочину. У понеділок, виступаючи на засіданні суду, на якому розглядалося питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту, він сказав, що не бачить «ніякого встановленого злочину, описаного в поданні Генеральної прокуратури України». Галицький заявив, що знайдені при обшуку гроші — його особисті, оскільки він «людина не бідна». «Гроші ці мої», — сказав він.

Галицький попросив суд обрати йому запобіжний захід, не пов’язаний із утриманням під вартою, і запевнив, що сприятиме слідству. Однак Печерський районний суд Києва виніс рішення про взяття під варту Галицького.

Відповідно до рішення суду, Галицький буде утримуватися під вартою впродовж двох місяців.

Loading...