Уряд хоче дозволити медикам-фізособам використовувати наркотики

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити фізичним особам-підприємцям, які здійснюють медичну і ветеринарну практику, використовувати в роботі наркотичні засоби.

Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити фізичним особам-підприємцям, які здійснюють медичну і ветеринарну практику, використовувати в роботі наркотичні засоби. Про це сказано в законопроекті №9021, зареєстрованому 20 липня.

Зокрема, законопроектом «Про внесення змін до закону «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» (про надання фізособам, які здійснюють медичну і ветеринарну практику, можливості використати в роботі наркотичні засоби) пропонується надати медикам і ветеринарам право одержувати ліцензії на здійснення господарської діяльності в сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

У пояснювальній записці зазначається, що на виконання відповідних міжнародних зобов'язань України до переліку наркотичних засобів і психотропних речовин віднесено низку хімічних сполук, що входять до складу лікарських і ветеринарних препаратів, які використовують фізособи в медичній і ветеринарній практиці.

Разом з цим ці особи, зважаючи на специфіку своєї діяльності, практикують діяльність без створення юросіб, що не дає можливість поки одержати ліцензії на використання лікарських і ветеринарних препаратів, які містять наркотичні засоби і психотропні речовини.

Як повідомлялося, у січні Кабмін включив кетамін до переліку психотропних речовин, заборонивши його використання фізособами. Разом з цим кетамін використовується ветлікарями для введення тварин у наркоз, а значна кількість ветклінік в Україні зареєстровано як приватні підприємці. Ця обставина змушувала клініки, крім ліцензування, проходити процедуру юридичного переоформлення.

Під тиском громадськості уряд відстрочив віднесення кетаміну до психотропних речовин з обмеженням обороту до жовтня.

Loading...